Borci za Bor

jun 6, 2021

Pre skoro mesec dana smo otpočeli smo saradnu sa udruženjem Borci za Bor, koji su na zaista neverovatan način, prilično brzo i veoma efikasno obavestili građane Bora o projektu Suncokreti, koji je pokrenula humanitarna organizacija Ras.

U svega par dana, sa sigurnošću možemo reći, je skoro svo stanovništo na teritoriji Bora bilo obavešteno o značenju tračica sa suncokretima. U toku akcije koju su sproveli, udruženje Borci za Bor je prikupilo donacije kojima su obezbeđene besplatne tračice sa suncokretima za decu sa invaliditetima i posebnim potrebama.

Za sada je urađeno oko dvadesetak tračica i ID kartica, a po proceni naših prijatelja iz udruženja Borci za Bor ima još oko dvadesetak dece u Boru za koju bi trebalo obezbediti tračice.

Ovim putem ih pozivamo da nam se jave, da popune upitnik za tračice i obezbede svoj primerak. Ponovo Vas podsećamo, niko nije u obavezi da stalno nosi tračice. Ako neko želi, to je u redu. Ali ako iz bilo kog razloga ne želite stalno da nosite tračicu, onda i ne morate. Tračicu možete nositi i u svom džepu, a kada se nađete u situaciji gde Vam je neophodna tuđa pomoć, da Vam je pozlilo, izgubili ste se, ili bilo koja druga potreba, tada stavite tračicu oko vrata i na taj način dajte do znanja ljudima oko Vas da bi mogli da Vam pomognu.