Una Bihorac

okt 5, 2020

Una je rođena 2013. godine i od prvog dana se bori za svoj život.
Dijagnostifikovan joj je artrogriposis, srčana mana i teško oštećenje sluha. Preživela je tri sepse koje su ostavile određene posledice na nju, više upala pluća, tahikardiju od 240 otkucaja u minuti, unutrašnji izliv, ali je nastavila da se bori.
Uz pomoć dobrih ljudi, Una uspeva da pored svih loših prognoza stane na svoje noge. Iako još uvek ne može da hoda duže od petsto metara, ni da se popne, ni da siđe niz stepenice, ali uz sav napor svakim korakom čini čuda.
Ugrađen joj je kohlearni implant, uz pomoć kog Una počinje da čuje, ali ponovna sepsa gasi sve funkcije, ali ovaj mali borac nije odustao, već je krenuo ispočetka. Una je vesela i hrabra devojčica, a pre svega čvrsta u nameri da se bori za svoje ozdravljenje.
Operacija srca je urađena 2018. godine, ostala je još jedna mala rupa na srcu koja se za sada samo prati.
Zbog lošeg imuniteta neophodni su joj suplementi i vitamini, stalni logopedski, govorno-slušni i defektološki tretmani. Zatim odlasci u rehabilitacione centre u inostranstvu, kao i fizikalne terapije kako bi Una nastavila da napreduje i jedan dan dostigne svoje vršnjake. Bez konstantnih fizikalnih terapija Unino stanje bi se pogoršalo, tako da je odlazak na terapije neophodan.

Za Unin bolji život! Za njenu nadu u bolje dane!