Zahvaljujući divnim ljudima koji su podržali akciju prikupljanja sredstava za korisnicu Nađu, ona je zahvaljujući skupljenom novcu 27.07. otputovala na preglede u Kliniku za genetska istraživanja pri Univerzitetu Friedrich-Alexander u Nimbergu u Nemačkoj, gde bi trebalo da dobije konačnu dijagnozu.

Na pregledima je doktorka rekla da je kod Nadje najverovatnije prisutan Pitt Hopkinsov sindrom, što će se daljim analizama i ustanoviti, a nalaze očekujemo u narednih 3 do 5 meseci. U prvoj fazi testiranja će njena krv biti testirana na 1080 različitih genetskih poremećaja, a Institut za genetska istraživanja je izašao Nadji u susret, tako da ako u prvoj fazi testiranja ne ustanove koju bolest Nađa ima, radiće ispitivanja na njenoj krvi i dalje dok se ne ustanovi uzrok njenog stanja.

Tu naravno nije kraj Nadjine borbe, već će se tada znati kojim putem dalje treba ići i na koji način možemo da joj pomognemo. Zato Vas molimo da nastavite da donirate za nju uplatom na račun HO Ras 205-75516-35 sa svrhom uplate Donacija za Nađu.